Gas besparen op de lange termijn met een condensatieketel

Alhoewel we de afgelopen jaren zachter winters gehad hebben, zijn mensen nog steeds erg geïnteresseerd in het besparen van energie. Gas is een grote uitgavepost, maar elektriciteit zeker ook. Steeds meer apparaten verbruiken energie, en dit hebben we dus ook nodig. Al u gas wilt besparen (de grootste uitgavenpost) dan is het mogelijk om te kiezen voor een nieuwe HR top ketel voor zo laag mogelijke kosten..

Nieuwe technologie

besparen met condensatieketelNieuwe ketels maken gebruik van nieuwere technologie en zijn ontworpen om minder gas te verbruiken. Dit kan u vele honderden euro’s per jaar schelen en het is dan ook een interessante optie om uw ketel tijdig te vervangen. Niet iedereen zal geld hebben om dit te doen. Er zijn bij uw installatiebedrijf vaak ook mogelijkheden voor het financieren en leasen van een nieuwe condensatieketel. U betaald dan een vast bedrag, en weet dat u daarvoor klaar bent, uitgezonderd van het verbruik natuurlijk, dat moet u wel zelf betalen.

Energie rekening op meerdere manieren te verlagen

Maar een nieuwe CV ketel is niet het enigste wat u kunt doen om uw energierekening te verlagen. Er zijn ook nog andere opties. In het geval van elektriciteit besparen heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het laten plaatsen van een paar zonnepanelen op uw woning. U heeft ze bij u in de buurt ongetwijfeld wel eens gezien. De panelen wekken dus stroom op, en zo kunt u in uw eigen energiebehoefte voorzien. U kunt er zelfs iets aan verdienen door de stroom terug te verkopen aan uw energieleverancier. Uw meter zal dan terugdraaien, een zeer leuk gezicht. Wanneer u naast de zonnepanelen ook een zonneboiler laat plaatsen, kunt u nog meer besparen. Het is een goede investering want met een zonneboiler wordt een deel van het water dat u gebruikt voor de douche, de vaat en diverse andere zaken al opgewarmd. De CV ketel warmt deze bij waar nodig.